Nyfødt

OK Orange rumpe 2

Kiropraktorer kan også behandle muskel og skjelettproblemer hos nyfødte. Det er vanskelig å vite hvorfor babyer gråter og er urolige, ettersom de ikke kan kommunisere dette. En kiropraktor kan undersøke babyen og se om det er muskel og skjelettproblemer om kan ligge i bunnen for ubehaget.

Husk at en konsultasjon hos oss ikke alltid innebærer behandling. Det er helt naturlig at babyer har urolige perioder og gråter litt uten at det er noe galt. Av og til vil vi henvise videre til helsestasjon, lege, fysioterpi eller spesialist for at dere skal få best mulig hjelp. Det mest verdifulle vi kan tilby foreldre er kompetansen til å behandle når det trengs, henvise når det er hensiktsmessig og berolige foreldre og skape trygghet når det ikke er noe galt.

Gjør det vondt for barnet?

Skjelettet hos nyfødte er hovedsaklig brusk, og anbefalt behandlingsmetode for barn under 3mnd er lett, retningsbestemt trykk. Ettersom skjelettet utvikler seg, kan behandlingen tilpasses disse forandringene. Mange barn gråter alikevel under behandlingen enten fordi de allerede opplever smerte, eller fordi det er litt skummelt og bli undersøkt og behandlet av noen andre enn mamma og pappa. Kiropraktisk behandling er sikkert, skånsomt og tilpasset pasienten (1).

Begge kiropraktorene her på Life Kiropraktikk har god erfaring med behandling av nyfødte.  Vi bruker lette og skånsomme teknikker for å oppnå best mulig resultat og utfører ikke manipulasjonsbehandling på nyfødte.

Dersom du har spørsmål eller vil bestille en time, kan du kontakte oss på 69 87 80 80, eller per epost på post@lifekiropraktikk.no

 

1.Vohra S, MD FRCPC MSc, et al, Adverse Events Associated with Pediatric Spinal Manipulation: A Systematic Review, Pediatrics, 2007 Jan, 119(1):275-283