Våre behandlingsmetoder

SAMSUNG CSC

På Life Kiropraktikk tilpasser vi behandlingen dine behov.  I tillegg til tradisjonell kiropraktisk manipulasjons-behandling tar vi også i bruk mer skånsomme teknikker som Sacro-Occipital Technique (SOT), Drop-bord og Aktivator.  Disse teknikkene er spesielt egnet for spedbarn/barn og andre pasienter der manipulasjonsbehandling er uegnet eller uønsket.  Vi utfører også spesifikk bløtvevsbehandling og kan anbefale trening og styrke øvelser som støtter behandlingen.

En bred erfaring i kiropraktiske teknikker gjør det mulig å finne ut hvordan hver enkelt pasient får best resultat og dermed tilpasse behandlingen deretter.

Manipulasjonsbehandling:

Dette er behandlingsformen de fleste assosierer med Kiropraktikk. Dette er en trygg og effektiv behandlingsform for smerte og stivhet i de fleste av kroppens ledd. Denne type behandling gir ofte det karakteristiske “knekket” mange forbinder med kiropraktikk.

Sacro-Occipital Technique (SOT)

SOT er en veldig skånsom og helhetlig teknikk som har et stort fokus på å balansere bekkenet. Bekkenet er fundamentet for hele ryggsøylen og dersom dette ikke fungerer riktig, kan det skape strukturelle problemer oppover i ryggen og også forandre ganglaget slik at problemer oppstår i bein og hofter. Når man får SOT behandling ligger man ofte med blokker plassert under bekkent slik at dette balanseres over noen minutter. Denne teknikken brukes ofte sammen med andre teknikker.

Drop-bord

På Life Kiropraktikk har vi også et spesielt bord som i enkelte regioner kan stilles inn til å skape en kontrollert retningsbestemt mekanisk impuls som vi manuelt kan påføre stive ledd. Dette er et flott alternativ til manipulasjonsbehandling dersom pasienten ikke kan ligge på siden eller vil ha mer skånsom behandling.

Aktivator

Aktivator er et instrument som gir en liten og rask retningsbestemt impuls. Denne mekaniske impulsen blir rettet mot de leddene som ikke beveger seg riktig slik at bevegelsen kan normaliseres samtidig som det stimulerer av ledd-reseptorene som kommuniserer med sentralnervesystemet.

Trykkbølge

Trykkbølgebehandling er en behandlingsmetode som ofte brukes i tillegg til øvelser og andre typer behandling. Dette har vist god effekt på smerter i senene på siden av hofte, foran på kneet og ved akillessenen.

Øvelser

Som kiropraktorer er vi veldig opptatt av at pasientene skal komme så raskt tilbake til normal aktivitet som mulig. Dermed inkluderer vi ofte øvelser som kan gi en gradert eksponering til belastning slik at pasienten kontrollert kan komme tilbake til trening og jobb. For mange problemer er øvelser en essensiell del av behandlingen.