Aktiv familie hele sommer!

Sommeren er her og de lyse kveldene har kommet! Det er masse flott tid etter at jobb og skole er ferdig til å kommer seg ut som en familie å ha litt kvalitetstid i frisk luft! Både voksne og barn sitter som regel mer enn nok på jobb og skole. Det er dessverre ingen tvil om at varig sitting er dårlig for helsa, så da må man bruke tiden hensiktsmessig når man har anledning. Fordelene ved en aktiv fritid med familien er mange. Samtidig som man får en helsegevinst ved å være aktiv, bygger man også samhold i familien og skaper trygghet ved å styrke forholdene mellom voksne og barn. Ikke minst skaper man også gode vaner. Og selv om vanene ikke sitter i genene dine, så går mange vaner i arv. Man arver gode vaner og man arver dårlige vaner. Dermed kan en investering i sommer gi livslang gevinst for barna deres!

Så kom dere ut og nyt sommeren. Nyt sola og nyt regnet! Husk at det er også deilig å kjenne regnet tromme på regntøyet og at en kopp varm drikke smaker ekstra godt når man kommer inn igjen etter en tur ut i vått vær. Sammen med dere kan barna også få delta i lystbetonte aktiviteter som ikke er konkurranse rettet. Det meste av fritids-sport for barn er rettet mot konkurranse og det kan være flott for de å ikke tenke på mestringspress, men bare være ute og kose seg med mamma, pappa og eventuelle søsken.

Eksempler til familiedager i sommer:

Lag drage og lek på en vindful dag

Lage barkebåt og finne en bekk – fortsatt morro på en regnværsdag

Kast en frisbee til hverandre

Klatre i trær

Bygg sandslott på stranda og grav store vollegraver

Gå tur i skogen. Plukk bær og se på krypdyr.

Dra på fisketur

Overnatt ute

Ta med naboer

Hva med en dag uten ipad/nettbrett/tv?

Mulighetene er mange og vi er heldig som har flotte uteområder i skog og mark!

Håper vi treffer dere ute i sommer 🙂

No Comments Yet.

Leave a reply